Skip to main content
  • Book
  • © 2013

Informatorium Voeding en Diëtetiek - Dieetleer

Table of contents (79 chapters)

  1. Front Matter

    Pages 1-38
  2. Maag, darm

    1. Front Matter

      Pages 41-41
    2. Voeding en slokdarmaandoeningen

      • E.B. Haverkort, P.D. Siersema
      Pages 43-61
    3. Voeding bij maagaandoeningen

      • A.J.P.M Smout, L. van der Aa
      Pages 62-87
    4. Voeding bij dunne-darmaandoeningen

      • N.J. Wierdsma Jr., C.J.J. Mulder
      Pages 88-109
    5. Voeding bij dikkedarmaandoeningen

      • N.J. Wierdsma Jr., A.A. van Bodegraven
      Pages 110-134
    6. Voeding bij kinderen met maag-darmaandoeningen

      • Bohn Stafleu van Loghum
      Pages 135-163
  3. Lever en pancreas

    1. Front Matter

      Pages 165-165
    2. Voeding bij lever- en galaandoeningen

      • A.S. Donker
      Pages 167-201
    3. Voeding bij pancreasaandoeningen

      • H.J. van der Linde-van Dijk, E.N. Brons
      Pages 202-224
    4. Voeding bij kinderen met leveraandoeningen

      • C.M.F. Kneepkens, A.M. Stok-Akerboom, G.H. Hofsteenge
      Pages 225-237
  4. Hart– en vaatziekten

    1. Front Matter

      Pages 239-239
    2. Medische aspecten van (ischemische) hartziekten

      • R.F. van Es, J.W. Deckers
      Pages 241-255
    3. Voeding bij de zuigeling en het jonge kind met een aangeboren hartafwijking

      • N.A.P. van der Herberg-Van de Wetering, M.E.B. Rijlaarsdam
      Pages 274-303
  5. Diabetes Mellitus

    1. Front Matter

      Pages 305-305
    2. Diabetes mellitus bij volwassenen

      • E.S.E. Barents
      Pages 307-344
    3. Voeding bij kinderen met diabetes mellitus

      • W.H. Stokvis-Brantsma, A.W. de Hullu, G.J. van Rooijen
      Pages 345-360
    4. Educatie bij diabetes mellitus

      • B. Wittenberg
      Pages 361-377
    5. Diabetes mellitus type 2 bij Hindostanen

      • J.J.C. Romulus-Nieuwelink, M.J.A. Traa
      Pages 378-394

About this book

Het Informatorium voor voeding en diëtetiek online is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek.

Bibliographic Information

  • Book Title: Informatorium Voeding en Diëtetiek - Dieetleer

  • Authors: Bohn Stafleu van Loghum

  • DOI: https://doi.org/10.1007/978-90-368-0508-7

  • Publisher: Bohn Stafleu van Loghum Houten

  • eBook Packages: Dutch language eBook collection

  • Copyright Information: Bohn Stafleu van Loghum 2013

  • eBook ISBN: 978-90-368-0508-7Published: 09 November 2013

  • Edition Number: 1

  • Number of Illustrations: 100 b/w illustrations

  • Topics: Medicine/Public Health, general